Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)

Database uit de vorige eeuw

Onze website maakt gebruik van een moderne database, een zogenaamde MySQL database. Deze database bevat louter gegevens, die met programmatuur op allerlei manieren gepresenteerd kunnen worden op onze website.

Ruim 70 jaar geleden kende men het begrip 'database' nog niet.
De drie neven uit Overveen die tijdens de tweede wereldoorlog genealogisch onderzoek verrichtten waren bloemisten en gebruikten daarbij al jaren een kaartsysteem om bijvoorbeeld hun klantenbestand bij te houden. Ze kwamen op het lumineuse idee om dit kaartsysteem ook te gebruiken om de resultaten van hun genealogisch onderzoek flexibel op te slaan.

kaartsysteemLN

Voor een leesbare vergroting van het kaartsysteem; zie ons artikel: Correspondentie van drie neven.

Lees meer...

Tweede Zouaaf in de familie

ZouaafKaftIn de Hechtelse tak van onze familie is  Louis Schutjes (1845-1928) ons bekend als lid van de pauselijke garde die op 25 jarige leeftijd terugkeerde uit Rome en groothandelaar werd in Hechtel. Louis was getrouwd met Henriette Bijvoet (1844-1914).

André Dekker maakte ons attent op het document 'Zouaven uit Oost-West Friesland'. 
Uit het oostelijke deel van Westfriesland, kwamen 78 mannen die tussen 1866 en 1870 naar Rome trokken om daar als soldaat in het Pauselijke leger der Zouaven te vechten voor het behoud van grond en recht van paus Pius IX. De Slag bij Mentana was een veldslag op 3 november 1867 bij Mentana in Italië tussen Italiaanse vrijwilligers onder leiding van Giuseppe Garibaldi enerzijds, en Franse en Pauselijke troepen anderzijds. Tijdens de Risorgimento probeerden de troepen van Garibaldi Rome in te nemen om Italië te verenigen en om de Scheiding van Kerk en Staat te bewerkstelligen. De slag eindigde in een overwinning voor de Franse en Pauselijke troepen.

In het document kwam de naam voor van de arbeider Jacob Bakker (1842-1868), zoon van van Jan Bakker (1814-1889) en Theunisje Bijvoet (1815-1845). Jacob trad op 26 november 1866 in dienst als Pauselijk Zouaaf bij Paus Pius IX. Hij vocht in de veldslag van 1867 en ontving daarvoor het medaille Mentanakruis. Hij keerde echter niet terug, maar overleed op 30-jarige leeftijd aan de typhus in het militair hospitaal te Rome.

Bijvoet tinctuur

tinctuur bijvoetVoor u gelezen op de website:

Wortel en Cruydt

Magische tinctuur Bijvoet (artemisia vulgaris), 15 ml. Ritueel vervaardigd.
Te koop voor 3,95.

Te gebruiken bij divinere, in allerlei magische rituelen, op voorwerpen, amuletten, altaar en spells. Ook kun je voor ritueel werk een druppel aanbrengen op pulspunten, of de tinctuur gebruiken om een magische spray te maken om je te helpen je band met je onderbewuste te versterken, orde te scheppen in en om je heen, je band met je divinatie of orakelmiddel sterker te maken.

Kapitaalaandeel 500 FR uit 1924

De familiebijeenkomst op 18 september 2016 in Hechtel staat geheel in het teken van het Handelshuis Jac. Byvoet. Ons familielid Dominique vond heel recent op zolder een prachtig orgineel kapitaalaandeel van 500 frank van dit familiebedrijf.

Kapitaalaandeel1924voorzijdeKLEIN

Voorzijde aandeel

Door te klikken op de foto wordt het aandeel leesbaar vergroot

Achterzijde aandeel 

Kapitaalaandeel1924achterzijdeKLEIN

Bij het bestuderen van dit aandeel zal men tot de conclusie komen dat uit dit aandeel een mooi stuk familiehistorie c.q. bedrijfsinformatie kan worden afgeleid. We zouden het op prijs stellen als iemand bereid is en zich bij ons wil aanmelden om dit aandeel te ontleden in een stukje familiehistorie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wij zullen de aangeleverde tekst, samen met leesbare afdrukken van het aandeel, daarna opnemen in ons artikel over de Groothandel in Hechtel.

Reclame 1964 van de Almelosche Vleeschwarenfabriek

De overgrootvader van Aert Buijvoets is de oprichter van de Almelosche Vleeschwarenfabriek. Onderstaande collage is een mooie reclame van een halve eeuw geleden van het producten assortiment. De fles wijn op de foto is een grapje van de vader van Aert. De houdbaarheidsdatum van de waldhoorn op de foto was vrij lang; deze hangt nu aan de muur bij Aert.

productenVanDe BLBanno1964

klik op de foto voor een vergroting

Naar het artikel over de Almelosche Vleeschwarenfabriek

3e familiebijeenkomst in Hechtel

Orgineel zijn we niet met onze familiebijeenkomst 2016 in Hechtel.

Familiebijeenkomst1955kleinIn Het Laatste Nieuws  van 4-2-2016 hebben we een groepsfoto geplaatst van een familiebijeenkomst in 1955 in Hechtel met het verzoek na te gaan wie wie is. Familieleden konden 30 van de 43 familieleden identificeren. Getracht zal worden op de familiebijeenkomst van 18 september a.s. de resterende 10 familieleden te benoemen.

Tot onze verrassing kwam via de familie uit Hechtel een tweede groepsfoto tevoorschijn; nu van een familiebijeenkomst in 1959 in de Hechtelse duinen.

familiebijeenkomst1959Klein

We zullen deze groepsfoto vergroot afdrukken en ten toon stellen op de familiebijeenkomst op 18 september in Hechtel. Deelnemers aan deze familiebijeenkomst zal gevraagd worden zichzelf of bekende familieleden aan te wijzen. Gelet op de leeftijd van de familie op deze groepsfoto moeten er nog een groot aantal in leven zijn.

Heeft u zich al aangemeld voor de familiebijeenkomst in Hechtel?
Aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Zie ook de uitnodiging in Het Laatste Nieuws d.d. 22 juni 2016

De blekersfamilie op Marktplaats

kaftboekwimpostHet orginele boekje "De blekersfamilie Bijvoet te Bloemendaal" wordt momenteel te koop aangeboden op marktplaats.

Naar Marktplaats

Dit boekje was voor ons een prachtig hulpmiddel om de geschiedenis van deze familietak uitgebreid te onderzoeken. Het resultaat hiervan hebben wij opgenomen in ons gelijknamige artikel:

De blekersfamilie Bijvoet te Bloemendaal

Het Buijyvoets Museum

taartenschotel kleinDe familie bezit vaak erfstukken van voorouders. Omdat dit een stukje familiehistorie is willen we deze erfstukken meer bekendheid geven en voor het nageslacht bewaren.

Het is ondoenlijk om deze erfstukken in een museum onder te brengen. Wel kunnen wij deze erfstukken, tesamen met hun oorspronkelijke eigenaars, in een database onderbrengen. Vandaar dat wij voor deze erfstukken een apart virtueel museum hebben ingericht. U kunt dit museum gratis bezoeken via de hyperlink:

Het Buijyvoets Museum

randschrift


Mocht u in het bezit zijn van een erfstuk dan zou het fijn zijn als U dit meebrengt naar de familiebijeenkomst op 18 september in Hechtel. We maken er dan een foto van in hoge resolutie die we 'plaatsen' in ons museum.

Schilderij Han Bijvoet aangeboden

Schilderij Han Bijvoet opmarktplaatsOp Marktplaats is een advertentie verschenen waarin een werk van Han Bijvoet te koop wordt aangeboden.

Het betreft een olieverf schilderij van met afmetingen 90 x 76 cm, ingelijst 115 x 100 cm.

Signering Han Bijvoet schilderij

Klik hier voor de aanbieding

Ons artikel over Han Bijvoet

Hoeveel mensen bezoeken onze website?

Verio (vroeger ApolloHosting) is het bedrijf in Amerika met grote computers (servers) waarop onze website is opgeslagen. Verio houdt bij hoeveel bezoekers onze website bezoeken en regelmatig ontvangen wij hierover statistieken. Hieronder de statistiek over de laatste 12 maanden.

Alhoewel het gezond is om statistieken te wantrouwen, is het wel leuk (voor techneuten) om de getalletjes te bekijken. Voor de definities van de verschillende gebruikte termen klik hier.

websitebezoek jun2015 jul2016

Almelosche Vleeschwarenfabriek industrieel erfgoed

blbuijvoetsBeheerders van de website industrieel erfgoed van Almelo beschouwen de Almelosche Vleeschwarenfabriek, opgericht door Ben Buijvoets, ook als industrieel erfgoed. Zij hebben daarom het voornemen een artikel over dit familiebedrijf te publiceren.

Zij vonden ons artikel Almelosche Vleeswarenfabriek en hebben  dit mede gebruikt voor hun eigen publicatie. Deze publicatie is in concept gereed en zij vragen ons nu of wij wellicht nog aanvullende gegevens konden verstrekken.
Nakomelingen van Ben Buijvoets die geinteresseerd zijn om eventueel aanvullende informatie te verstrekken kunnen de concept-publicatie opvragen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Invitation réunion de famille 2016

Invitation

Tous les membres de famille introducés sont la bienvenue à cette réunion de famille laquelle sera entièrement placée sous le signe de l’ancienne entreprise familiale, càd le commerce en gros de produits coloniaux de Hechtel.

Afin de vous préparer au programme de cette journée vous pouvez lire sur notre site web l’article De groothandel in koloniale waren in Hechtel et l’article sur Jacques Byvoet, burgermeester van Hechtel.

Programme

Les differentes étapes se trouvent à proximité les unes des autres à Hechtel. Prendre le parking De Schans (click plan Hechtel).

10:00 h: Messe en la chapelle de l’institut Don Bosco (facultatif).
Le curé remémorera en particulier Antoon Byvoet, le fondateur du commerce en gros à Hechtel.

11:00 h: Promenade dans les dunes.
La promenade débutera à l’institut Don Bosco, passera par la rue ‘Byvoet’ et se terminera à la distillerie de genièvre De Korhaan.

Byvoets Ouden Klaren klein12:00 h: Visite à la distillerie Korhaan
Les propriétaires actuels de l’ancienne distillerie de genièvre Byvoet nous accorderont une visite guidée de l’usine, lors de laquelle nous pourrons admirer entre autres une vieille chaudière avec l’inscription "1833 - J. Bijvoet & Zonen".
Nous pourrons déguster le genièvre distillé récemment pour nous après avoir entamé notre chanson favorite:

Ons lijflied
In deez guure wintertij
Wilt gij blijven kloek en blij
En met jeugdig bloed in d'aren
Drinkt dan BYVOET'S OUDEN-KLAREN

Comme nous ne voulons pas que la réunion de famille dégénère en une beuverie chaque participant pourra emener GRATUITEMENT une bouteille d’OUDEN-KLAREN de BYVOET chez lui à la maison. Nous devons encore voir avec la distillerie si ce genièvre pourra être mis en vente par après.

13:15 h: Rencontre avec l’échevin et le bourgmestre
Nous prenons la voiture pour le foyer de rencontre De Schans Ontmoetingscentrum De Schans où nous serons accueilli par l’échevin du Patrimoine et le bourgmestre de Hechtel avec qui nous partagerons gauffres et café.

13:45 h: Exposition ‘Byvoet: 100 ans de présence à Hechtel’
Jan Vliegen du Cercle d’étude d’histoire local nous fera ensuite visiter l’exposition 'Byvoet: 100 ans de présence à Hechtel' au Schans.

14:15 h: Présentation 'Hechtel autrefois' et Assemblée Générale
Toujours au Schans, Michel Byvoet fera une présentation powerpoint intitulé ‘Hechtel autrefois’ et André Byvoet s’attardera au personnage du bourgmestre Jacques Byvoet. Cette présentation sera suivie par l’Assemblée Générale de notre association.

15:15 h: buffet Eburonique
Nous quittons le Schans pour les dunes environantes - à moins de 750 m - où nous sera offert autour d’une table de sable authentique du 19ième siècle un buffet Eburonique composé entre autres de denrées coloniales du commerce en gros Byvoet. Par mauvais temps nous resterons cependant au Schans.

17:00 h: Clôture de la réunion de famille

Participation

Tous les membres de l’association ainsi que les membres de famille introducés sont la bienvenue. Il est nécessaire de s’inscrire:
envoyez un mail à Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en mentionnant les noms et prénoms des personnes qui seront présentes.
Une participation aux frais de 15 € par personne est demandée. A virer sur le compte de l’association:

Banque: RABO BELGIE
IBAN - code: BE25 844 900 456 582
BIC Code: RABOBE22
au nom de: Bijvoet en Byvoet Familie vzw.
adresse: Narcissenlaan 11, Heusden-Zolder, Belgiue
mention: réunion de famille 2016

Vous pouvez éventuellement payer le jour même, svp prévoir le compte juste.

Decreet uit 1691 van het Hof van Holland

De blekersfamilie Bijvoet te Bloemendaal was misschien goed in het bleken van linnen, maar tussendoor werd er heel wat gehandeld in blekerijen en de bleekvelden. Dit blijkt uit de vele notariële aktes die de blekersfamilie op haar naam heeft staan. We hebben er zelfs een artikel aan gewijd: Notariële aktes van de blekersfamilie.
Daarbij ging er ook weleens wat fout, hetgeen blijkt uit het feit dat in dat geval het Hof van Holland werd ingeschakeld.

Hof van Holland: Decreten, Verwijzing akte: 3460/1691/048 Verwijzing akte 3460/1691/048
Datum decreet: 1691-09-04
Decreet:  Willig

Namen impetranten (eisers): Anna Christina Paauw, vrouwe van Warmenhuijsen c.s.
Namen eigenaren:  Anna Christina Paauw, vrouwe van Warmenhuijsen, moeder en voogdes van: Adriana Constantia Sohier de Vermandois, enige dochter van wijlen Nicolaes Sohier de Vermandois, heer van Warmenhuijsen
Namen kopers: Geurtie Claes, (bleekster te Bloemendaal), weduwe van Hendrick Jansz Bijvoet
Onroerend- en roerend goed Bloemendaal, onder de Banne van Tetterode, blekerij met huis, schuur en verder opstal + wildernisse (volgens de meting van Jan van Leeuwen:) groot 4,5 morgen; en nog een huisje bewoond door Gillis Pietersz Metsijner, zuidoostelijk van de Grafelijkheidswildernis, noordoostelijk van de Jachtlaan.

Bronverwijzing Nummer toegang: 3.03.01.01, inventarisnummer: 3460

Wat er precies bij de koop fout is gegaan zijn wij niet nagegaan. Mocht iemand een en ander willen uitzoeken, dan kan de akte bij het Nationaal Archief worden besteld. Klik hier.


Guertje Bra heeft een zus Cornelia Bra.
Hendrik Bijvoet trouwde Guertje Bra. Zijn broer Lambert Bijvoet trouwde Cornelia Bra.

Het echtpaar Cornelia/Lambert had al eerder, namelijk in 1671 te maken de heer Sohier de Vermandois. 

In 1671 huurt Lambert Bijvoet een lijnwaadblekerij aan de Zomerzorgerlaan te Bloemendaal van jonkheer Sohier de Vermandois. Deze blekerij bestond al lange tijd volgens een kaart uit 1599 van landmeter Adriaan Okkersz. Naast deze blekerij bevond zich in die tijd ook de blekerij van de familie Bra.
Na het overlijden van Lambert in 1674 wordt de huur door zijn echtgenote overgedragen aan zijn broer Hendrik Jansz. Algemeen wordt 1674 beschouwd als stichtingsjaar van de blekerij van Bijvoet.

De familie Vermandois was van adel en op Internet wordt de aangehaalde familie Vermandois vermeld.

Ook de genoemde Anna Christina Pauw behoorde tot de adel in Nederland en zij is historisch gezien erg interessant. Zie het prachtige artikel:

Anna Christina Pauw (1649-1719) als gewilde huwelijkspartner

met als subtitel:
De schone en rijke “juffrouw van Bennebroek” Anna Christina Pauw (1649-1719) als gewilde huwelijkspartner.

pauw4

Adriaan Pauw (1622-1697) en echtgenote Cornelia Pauw (1626-1692) + 2 van hun zes kinderen van wie alleen Anna Christina (rechts op het schilderij) in leven bleef. In 1697 volgde zij haar vader op als ambachtsvrouwe van Bennebroek. Schilderij van Johannes Mijtens uit 1653. (foto RKD-Den Haag).

Maak kennis met mijnheer en mevrouw Feytama

Als u het artikel Dagboek van Sir Matthew Dekker heeft gelezen, dan kwam u op een gegeven moment tegen de zin:

29 juni bezocht ik met de heer en mevrouw Feytema het buiten van mijnheer Abraham de Haan in Overveen bij Haarlem. 

Dan kunt u nu kennis maken met mijnheer en mevrouw Feytama.

echtpaarFeytema

Dit schilderij van het echtpaar geeft toch wel enigszins een indruk hoe het bezoek van Sir Matthew Decker verlopen moet zijn. Een barbeque zal er wel niet plaatsgevonden hebben. Diezelfde avond bezocht Matthew nog zijn neef Bra waar mogelijk ook Pieter Bijvoet aanwezig is geweest.

Xavier Byvoet benoemd tot rechter in Hasselt

Xavier Byvoet is benoemd tot plaatsvervangend rechter in het vredegerecht van het tweede kanton Hasselt.

Bij koninklijke besluiten van 26 mei 2016 is de heer Xavier Byvoet, licentiaat in de rechten, advocaat, plaatsvervangend rechter in het vredegerecht van het eerste kanton Hasselt, benoemd tot plaatsvervangend rechter in het vredegerecht van het tweede kanton Hasselt. (BS 13/06/2016).

Uitnodiging familiebijeenkomst 2016

Uitnodiging familiebijeenkomst

Alle familieleden met introducées zijn welkom op deze familiebijeenkomst welke geheel in het teken zal staan van het voormalige familiebedrijf van onze familie; de groothandel  in koloniale waren in Hechtel.

Om u in te leven in het programma van deze dag kunt u op onze website lezen het artikel De groothandel in koloniale waren in Hechtel en het artikel i.s.n. Jacques Byvoet, burgermeester van Hechtel

Programma

De programmaonderdelen zijn op loopafstand in Hechtel. Parkeren op de Schans.
Klik hier stratenplan Hechtel 

10:00 uur: H. Mis in de kapel van het Don Bosco instituut (facultatief)
waarin de pastoor speciaal Antoon Byvoet herdenkt, oprichter van de Groothandel in Hechtel.

11:00 uur: Duinwandeling
Gezamenlijke wandeling die begint achter Don Bosco en (via de "Byvoetstraat) eindigt bij jeneverstokerij De Korhaan.

Byvoets Ouden Klaren klein12:00 uur: Bezoek aan Korhaan
De huidige eigenaren van de voormalige byvoet jeneverstokerij verwennen ons met een rondleiding door de fabriek, waarbij onder andere de oude stookketel wordt bewonderd met opschrift: "1833 - J. Bijvoet & Zonen".
Na het zingen van ons lijflied kan geproefd worden van recent voor ons gestookte jenever.

Ons lijflied
In deez guure wintertij

Wilt gij blijven kloek en blij
En met jeugdig bloed in d'aren
Drinkt dan BYVOET'S OUDEN-KLAREN

Omdat we niet willen dat deze familiebijeenkomst ontaardt in een bachanaal krijgt elke deelnemer aan deze familiebijeenkomst na afloop GRATIS een fles BYVOET'S OUDEN-KLAREN mee naar huis.

We geven elke deelnemer gratis een fles Byvoet's Ouden-Klaren omdat we als vereniging zonder winstoogmerk zelf niets mogen verkopen. We zijn nog in overleg met jeneverstokerij De Korhaan in hoeverre BYVOET'S OUDEN-KLAREN later besteld kan worden.

13:15 uur: 100 jaar Byvoet in Hechtel
We rijden naar Ontmoetingscentrum De Schans voor ontvangst door Schepen van Erfgoed en Burgermeester van Hechtel onder het genot van koffie en wafel (hongerstiller).

13:45 uur: Tentoonstelling '100 jaar Byvoet in Hechtel'
Jan Vliegen van de Heemkundige Kring tracteert ons vervolgens in De Schans op de tentoonstelling '100 jaar Byvoet in Hechtel'.

14:15 uur: Presentie 'Hechtel Toen' en aansluitend ledenvergadering
We blijven in de Schans en Michel Byvoet verzorgt een powerpresentatie getiteld "Hechtel Toen", waarbij door André Byvoet aandacht wordt geschonken aan burgermeester Jacques Byvoet. Deze presentatie wordt vervolgd met de ledenvergadering van onze vereniging.

15:15 uur: Eburonisch buffet
We verlaten De Schans om in de duinen te genieten van een Eburonisch buffet met onder andere koloniale waren van de groothandel Byvoet. Het Eburonisch buffet wordt gepresenteerd op een authentieke 19e eeuwse zandtafel in de Hechtelse duinen (max. 750 m vanaf De Schans; bij slecht weer blijven we in De Schans).

17:00 uur: Sluiting bijeenkomst

Deelname

Alle familieleden en introducées zijn welkom. Aanmelding is noodzakelijk. Hiervoor een E-mail te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van de voor- en achternamen van alle deelnemers.

De kosten voor deze familiebijeenkomst bedragen 15 euro per persoon en kan op de dag zelf gepast betaald worden (we hebben geen wisselgeld). Voorkeur echter is betaling vooraf op de rekening van de vereniging:

Bank: RABO BELGIE
IBAN - code: BE25 844 900 456 582
BIC Code: RABOBE22
ten name van: Bijvoet en Byvoet Familie vzw.
adres: Narcissenlaan 11, Heusden-Zolder, België
Hierbij te vermelden: t.b.v. familiebijeenkomst 2016
en leden a.u.b. weer roepnaam en woonplaats vermelden


Mocht u vragen hebben over deze familiebijeenkomst, aarzel dan niet contact op te nemen met de organisator Michel Bijvoet via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Dodenlantaarn van Yme Bijvoets

dodenlantaarnWij ontvingen een mooie aanvulling van Rob Stalenhoef op het artikel:

Yme Bijvoets, een Amsterdamse architect

Pastoor Vismans was een grote opdrachtgever voor Yme Bijvoets en had voor deze pastoor de parochiekerk in Nederhorst ten Berg gebouwd. Daarnaast was Yme ontwerper van een prachtige monstrans en ciborie voor deze kerk.

Het is daarom niet verbazingwekkend dat bij het praalgraf van deze pastoor ook de dodenlantaarn is ontworpen door Yme Bijvoets. Een foto van deze dodenlantaarn is nu gedocumenteerd door Rob Stalenhoef in het artikel opgenomen.

Louis Byvoet overleden

Louis Byvoet, erelid van onze vereniging, is 23 mei 2016 overleden.

Louis was vanaf de oprichting zeer geïnteresseerd in het werk van onze vereniging en een van de meest trouwe bezoekers van de ledenvergaderingen.
Wij wensen de familie sterkte dit verlies te dragen.

LouisByvoetFotoKos

Publicatie Hasselt/Hechtel:

Louis Byvoet, medestichter van het gelijknamige modebedrijf en hemdenmerk Bivolino, is op 89-jarige leeftijd overleden.

Byvoet werd op 22 augustus 1926 geboren in Hechtel, maar bouwde op verscheidene locaties in Hasselt zijn bedrijf uit tot een grote naam in de modesector. In de absolute topjaren gingen er 1,5 miljoen hemden per jaar de deur uit en werden er meer dan 300 mensen tewerkgesteld.

Die verdienste werd onlangs nog geëerd met een eigen expo in het Modemuseum. Hij was dan ook jarenlang president van de Belgische Kledingfederatie in de jaren 80 en werd benoemd tot ridder in de kroonorde.

Byvoet overleed enkele dagen geleden in Ukkel, de uitvaart vond ondertussen plaats in intieme kring. Wie het verhaal van zijn bedrijf en de familie nog wil ontdekken, kan daarvoor tot en met 30 juni terecht in het Modemuseum. (DMH)


In het Belang van Limburg verscheen een artikel over Louis Byvoet waarin zijn zoon Michel omschrijft hoe zakelijk, menselijk en gedreven zijn vader het bedrijf BIVOLINO opbouwde. Het artikel kreeg de veelzeggende titel:

De textielkoning van Limburg


 

OverlijdensberichtLouisByvoet

Uitnodiging aan alle leden

Onze vice voorzitter Michel Bijvoet nodigt alle leden van onze vereniging uit voor
de openingsreceptie op 24 juni van de expositie HET VERHAAL VAN BIVOLINO

Voor aanmelding: telefoon Michel 0032 4799 20143 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor interview van Michel (video KanaalZ)

Modemuseum Mailing2016

Copyright © 2016 Bijvoet & Byvoet Familie vzw

facebook-01