Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)

Uitnodiging familiebijeenkomst 2017

architect1Hierbij nodigen we leden van onze vereniging uit deel te nemen aan de familiebijeenkomst welke dit jaar gehouden wordt op zondag 24 september op Landgoed Zonnestraal te Hilversum.

Details van het programma kunnen we nog niet geven. Door de bijzondere locatie en de relatie met ons markante familielid Bernard Bijvoet, zijn ook introducées en andere familieleden van harte welkom. De bijeenkomst zal zijn van 10:00 tot 17:00 uur en de bijdrage (incl. lunch) bedraagt 15 euro per persoon.

Je kunt je opgeven voor deze familiebijeenkomst door een mail te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Mocht je nog niet kunnen besluiten, noteer dan wel alvast de datum in je agenda.

Namens de Bijvoet & Byvoet Familie,
met vriendelijke groet, Leo Bijvoet


Toelichting

zonnestraal kleinerHet hoofdcomplex op het landgoed is oorspronkelijk ontworpen als sanatorium voor tuberculosepatiënten door het architectenduo Johannes Duiker en Bernard Bijvoet. De gemeente Hilversum onderneemt al enige tijd serieuze pogingen het complex geplaatst te krijgen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Over Bernard Bijvoet is in de loop van de jaren het een en ander gepubliceerd en ook op onze website is een artikel aan hem gewijd.

Een complete levensbeschrijving en een oeuvre-overzicht ontbraken tot voor kort echter. Het eind maart gepresenteerde boek ‘Bernard Bijvoet (1889-1979). Cher maître van de Nederlandse architectuur’ brengt daarin verandering. Dit boek werd, onder auspiciën van de Stichting Analyse van Gebouwen, samengesteld door de onderzoekers/auteurs Jan Molema en Suzy Leemans.
Wij hebben Suzy bereid gevonden om op onze familiebijeenkomst een en ander over Bernard Bijvoet te komen vertellen. Ook wordt een rondleiding georganiseerd door de gebouwen op Landgoed Zonnestraal.

Zie ook:
- Landgoed Zonnestraal op weg naar werelderfgoedlijst
- Wikipedia, Landgoed Zonnestraal
- Wikipedia, Bernard Bijvoet
- Stichting Analyse van Gebouwen over Bernard Bijvoet
- Ons eigen artikel over Bernard Bijvoet

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2018 Bijvoet & Byvoet Familie vzw