Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)

Lara Bijvoet redt verwarde man

Voor u gelezen in ALKMAAR CENTRAAL

De passant die dinsdag 2 mei de vermiste man uit Heiloo aantrof op het viaduct over de A9 is de 24-jarige Heilooër Floris Kok. Politie Alkmaar heeft de held inmiddels een bloemetje gebracht en in het zonnetje gezet op hun Facebookpagina. Ook zijn 21-jarige plaatsgenote Lara Bijvoet kan nog een bedankje verwachten van de politie, zij heeft samen met Floris voorkomen dat de man naar beneden sprong.

Floris fietste die dag rond 22.15 uur met een aantal collega's over het viaduct waar zij de man zagen staan aan de buitenkant van de reling. In de eerste instantie fietste het groepje door, zij bedachten zich namelijk dat het handig zou zijn om de man aan te spreken in groepsverband. Floris keerde uiteindelijk om. Floris; "Ik ging er gewoon voor, gelukkig ben ik een vrij rustig persoon, dan gaat zoiets misschien toch wat makkelijker". Toen hij bij de man aankwam stond er inmiddels een meisje bij die van de andere kant aan kwam fietsen. Samen besloten zij dat het meisje, genaamd Lara Bijvoet, rustig weg zou fietsen en de politie zou bellen. Floris zou de man ondertussen aan de praat houden. Het duurde een minuut of tien voordat de politie ter plekke was. "Ik heb zijn naam en leeftijd gevraagd, en ik heb de man vrolijke dingen over mezelf verteld".

Toen de politie ter plaatse kwam en de man even de andere kant opkeek, heeft de politieagent de man samen met Floris over de reling getrokken. De man is overgedragen aan de hulpverlening.

ALKMAAR CENTRAAL

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2018 Bijvoet & Byvoet Familie vzw