Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)

Meesterkapper Aart Bijvoet na 40 jaar uitgeknipt

Kapper Aart Bijvoet (62) stopt als eigenaar van ’Kapsalon Aart’ in Volendam. Brenda Tol neemt de zaak vanaf volgende week over. 

Voor u gelezen in Noordhollands Dagblad
A
rtikel geschreven door Sebastiaan van Loosbroek, foto van Erik Rietman.

kapper aart bijvoet

Hij heeft zo’n beetje alles gedaan wat een kapper kan meemaken: bekende Nederlands van een frisse coupe voorzien, een kapperswedstrijd voor beste herenkapper van Noord-Holland gewonnen, pruiken gemaakt voor mannen met alopecia en kapsels ontwikkeld die in heel Volendam werden gedragen. Maar bovenal heeft hij zijn eenmanszaak ’Kapsalon Aart’ in Volendam zien groeien tot een zaak waar in de hoogtijdagen elf personeelsleden werkten. Zaterdag, na ruim veertig jaar, valt het doek voor Aart Bijvoet (62).

Bijvoet begon zijn zaak in 1976, op 21-jarige leeftijd. Hij startte in het oude centrum op het Kerkepad en groeide er al snel uit z’n jasje. Om uit te breiden verhuisde hij een paar jaar later naar de Havenstraat. ,,Dat pand was vier keer zo groot.’’ De afgelopen negentien jaar zat hij aan de Julianaweg. Voor 1976 werkte hij al in een kapsalon in Purmerend, maar toen Bijvoet erachter kwam dat er in Volendam een ruimte vrij stond en dat er maar enkele kappers gevestigd waren op een bevolking van 15.000 man, besloot hij daar voor zichzelf te beginnen. Z’n vader zag niet voor zich hoe zijn zoon, die nog in een bandje speelde en een losbandig leven leidde, dat voor elkaar ging krijgen. "Hij dacht dat het een waanidee van me was. Maar ik had het huurcontract al getekend dus ik kon niet meer terug. Later was-ie apetrots".

In de stamboom was alleen de naam Aad Bijvoet aanwezig met als beroep kapper te Volendam. De gegevens uit dit artikel hebben we nu toegevoegd.
Zie zijn webbladzijde
Maar is de naam Aad of Aart?

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2018 Bijvoet & Byvoet Familie vzw