Vereniging van de familie Buijyvoets (of gelijkluidend) die als doel heeft onderzoek te doen naar
de stamboom en de geschiedenis van de familie en de resultaten ervan te publiceren op deze website.

Bijvoet & Byvoet Familie vzw

(B&BF)

In memoriam Luca Hofstee

lucaOp 27 augustus is overleden Luca Hofstee, mede oprichter, bestuurslid en erelid van onze vereniging.

Luca was reeds op jonge leeftijd geinteresseerd in genealogie. Zijn moeder heette namelijk Joanna Bijvoet en daarom heeft hij ook de stamboom van onze familie uitgezocht.

Als stamvader van onze familietak vond Luca een zekere Lambert Jansz Bijvoet, geboren in Alkmaar en van beroep linnenbleker in Bloemendaal. Behalve vele bezoeken aan archieven in Haarlem en Alkmaar, had Luca ook contact met de drie neven in Overveen, ons bekend van de talrijke correspondentie die zij in de tweede wereldoorlog voerden over de stamboom van de familie. In die correspondentie vonden we nog een brief van Luca over zijn voorgenomen publicatie van de stamboom in Nederland's Patriciaat, een periodieke uitgave van het Centraal Bureau voor Genealogie.

In deze brief, gedateerd 11 juni 1958, schrijft hij:

Inmiddels heb ik de prachtige complete genealogie Bijvoet aangeboden aan de stichting Nederland's Patriciaat ter publicatie. De stichting wil de familie Bijvoet gaarne opnemen in de volgende jaargang 1959, die in Nov/Dec aanstaande zal verschijnen, mits er ook voldoende belangstelling bij de familie bestaat de genealogie Bijvoet te bezitten...... De standing van de familie is voor de opname doorslaggevend.
Aanvankelijk lag het in het voornemen van de stichting naast de Bloemendaalse familie Bijvoet de Zuid-Nederlandse familie Bijvoet (Neerpelt) op te nemen. Doch omdat deze genealogie binnenkort reeds volledig zal verschijnen in een reeks genealogiën van de heer Delhougne uit Roermond, heeft men dit plan laten vallen.
Bovendien is verwantschap tussen deze families niet bewezen en is het niet te verwachten dat deze verwantschap binnen afzienbare tijd wordt aangetoond.

Luca leerden wij 40 jaar later kennen toen hij op verzoek bij ons op bezoek kwam om te praten over de gemeenschappelijke hobby; de stamboom van de familie Bijvoet. Omdat ook een stamboom over een familie Bijvoet in België was gepubliceerd, werd contact gezocht en gevonden met Michel Bijvoet in Hasselt. Dit resulteerde in een samenwerking, waarover op onze website staat vermeld:

Op 4 maart 2001 kwamen zes enthousiaste familieleden in Hasselt bijeen om hun krachten te bundelen bij het onderzoek naar de stamboom van de familie. Zij hadden het idee een stichting of vereniging in het leven te roepen om de beoogde doelstellingen te waarborgen voor de toekomst.

Overlijden LucaNa vele jaren bestuurslid te zijn geweest van onze vereniging, werd Luca uit waardering voor zijn genealogisch onderzoek tijdens een familiebijeenkomst in Ootmarsum benoemd tot erelid van onze vereniging. Helaas ging daarna zijn voorheen fenomenale geheugen hard achteruit. Op 27 augustus 2017 is hij overleden. Wij wensen zijn echtgenote Liesbeth sterkte dit verlies te dragen.

Het bestuur van de Bijvoet & Byvoet Familie v.z.w.
voor deze, Leo Bijvoet

Overlijdensbericht Luca Hofstee

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2018 Bijvoet & Byvoet Familie vzw