Bijvoet & Byvoet Familie vzw (B&B Foundation)

Onze familie geschiedenis over de eeuwen heen

Artikelen

» Allemaal zien         » Dia voorstelling

Ledenvergadering 2001


Verslag van de Algemene Vergadering en de vergadering van de Raad van Bestuur van de Bijvoet & Byvoet Stichting als gehouden op 2-9-2001 te Hasselt.

Aanwezig: alle leden als genoemd in de oprichtingsakte.

 

Stichting

André heeft een verbeterde versie van de stichtingsakte opgesteld. Eenieder zal eventuele opmerkingen zenden aan André. Een volgende vergadering kan deze versie dan geformaliseerd worden.

Besloten wordt de Stichting zelf voorlopig niet te formaliseren of te registreren.

De secretaris zal de ereleden uitnodigen voor het officieuze gedeelte van de volgende vergadering.

Financien

Andre doet verslag over het afgelopen jaar. Zie ook zijn e-mail d.d. 31-8-2001 en het financieel overzicht d.d. 26-7-01. Het saldo bedraagt 451,25 euro.

De ereleden zullen hun steentje willen bijdragen aan de Stichting. André schrijft ze aan.

Verder zal nagedacht worden, en zo mogelijk ook aktie ondernomen, om Bijvoeten als sponsor te vinden voor het financieren van onze doelstellingen.

Michel benadrukt het belang van ledenwerving. Dit kan echter pas goed op gang komen als wij als leden kunnen lezen en schrijven met onze website.

FTM-bestanden

Leo heeft het afgelopen jaar alle wijzigingen en aanvullingen van de familieleden verwerkt in deze FTM-bestanden. De meest recente bestanden worden op CD-rom aan François overhandigd.

Besproken werden de legio presentatiemogelijkheden met het FTM-programma. De twee mooiste presentaties zijn:

  • Het standaard genealogisch rapport

  • De stamboom

Beide presentatiemogelijkheden zijn op dit moment (nog) niet op onze website aangebracht. Tijdens de vergadering werd door François gedemonstreerd dat beide presentatiemogelijkheden ook heel goed op onze website gezet kunnen worden.

Gedcom files

Op de oude website kon elke Gedcomfile door iedereen van internet geplukt worden (gedownload). Francois verwijdert deze Gedcom files zo spoedig mogelijk van het net.

Tot op heden is het een groot probleem geweest om de (persoonlijke) foto's mee te laten liften met de diverse bestanden.

N.B.: François meldt per e-mail d.d. 10-9-2001 de oplossing voor dit probleem gevonden te hebben.

Onze website

Uitgebreid werd gediscussieerd over de opbouw, de inhoud en de beveiliging van onze website "www.bijvoet.org" (met ij en y). Het ligt in de bedoeling dat de website na de vergadering zo spoedig de lucht in gaat (op internet geraadpleegd kan worden). Daarna kunnen we de site ons eigen maken en werken aan de verdere uitbouw en vervolmaking van de site.

Gesproken werd over twee niveaus van toegang met bijbehorende prijskaartjes. Voor 25 euro kan iedereen de gegevens consulteren. Voor 100 euro kan men lid worden en vervolgens kopie verkrijgen van de Gedcom-files.

Alle leden kregen van François een wachtwoord om de site volledig te kunnen raadplegen. Ook heeft ieder een eigen e-mail adres. Om alle leden tegelijk een e-mail te zenden is het adres: all@bijvoet.org (met y of ij).

Bijvoet likeur

Tijdens de weer meer dan welvoorziene lunch waarop Michel ons trakteerde, werd door hem bovendien geïntroduceerd twee verschillende Bijvoet-likeuren. Elke likeur bestaat uit vele kruiden, waaronder uiteraard het Bijvoet-kruid. Uitgebreid werd door de leden geproefd en gekeurd.

Documentbeheer

Niet aan de orde geweest.

Diverse mededelingen

Michel memoreert dat in het Rijksarchief van Hasselt in de Gichten van Neerpelt, nummer 44, vel 27, sprake is van ene Willeken Bijvoets Acker uit 1563 (Deze naam zal door Leo in het bestand van de niet-gerelateerde Bijvoeten worden gearchiveerd).

Volgende vergadering

De volgende vergadering zal worden gehouden op 3 maart 2002 om 10.00 uur ten huize van Leo Bijvoet. Het adres is: De Wilgen 14, 2661 BD Bergschenhoek (bij Rotterdam).

 


"
"


» Allemaal zien         » Dia voorstelling