Bijvoet & Byvoet Familie vzw (B&B Foundation)

Onze familie geschiedenis over de eeuwen heen

Artikelen

» Allemaal zien         » Dia voorstelling

Ledenvergadering 2002 (voorjaar)


Verslag van de werkvergadering van de Bijvoet & Byvoet Stichting als gehouden op 3-3-2002 te Bergschenhoek.

Aanwezig: alle leden als genoemd in de oprichtingsakte.

Stamboom

In de afgelopen periode zijn er wel weer een 40-tal Bijvoeten toegevoegd aan de diverse stambomen, maar het is helaas nog niet gelukt om met aantoonbare familieverbanden het huidige aantal van zes stambomen te verminderen.

Noodgedwongen is onze familie nog "verdeeld" over zes afzonderlijke computer-bestanden. Het is onze doelstelling dat uiteindelijk alle afzonderlijke stambomen verdwijnen en opgaan in één stamboom.

Michel memoreerde vorige vergadering dat in het Rijksarchief van Hasselt (in de Gichten van Neerpelt, nummer 44, vel 27) sprake is van ene Willeken Bijvoets Acker uit 1563 (Deze naam zal door Leo in het bestand van de niet-gerelateerde Bijvoeten worden gearchiveerd). Omdat dit de oudst bekende Bijvoet is, kan het beste ook een apart artikeltje aan haar (hem?) worden gewijd op onze website (Articles about specific members of the Bijvoet Family).

Luca maakt melding van een Arnold Bievoets uit de 13e eeuw, gepubliceerd in een artikel uit 1958 in De Nederlandse Leeuw. Hij zal dit artikel opzoeken. Ook dit kan dan op onze website worden gememoreerd.

Stichting

André zal de laatste versie van de stichtingsakte e-mailen aan François om up-te-loaden naar de website.

De volgende vergadering van de Stichting zal gehouden worden op zondag 1-9-2002 om 10.00 uur. Het betreft alsdan een Algemene Ledenvergadering en de vergadering van de Raad van Bestuur.

De secretaris zal de ereleden uitnodigen voor het officieuze gedeelte van de volgende vergadering.

Financien

Andre deelt mee dat het saldo van de Stichting € 550 bedraagt.

Bijdrage van de ereleden is eenmalig.

Leo zal het transportbedrijf in Nederland benaderen voor sponsoring.

Michel attendeert op de wenselijkheid potentiële nieuwe leden uit te nodigen voor de ledenvergadering.

Onze website

François en Leo zullen pogen op gang te brengen het regelmatig kunnen uploaden van bijgewerkte FTM-bestanden. Met name dient nog steeds een oplossing gezocht te worden voor het meeliften van het gescande archiefmateriaal.

Tot op heden staan de originele door Sven (0032 476480184) vervaardigde bestanden nog op onze website. Alle daarna aangebrachte modificaties aan deze bestanden (via computer Leo) zijn nog niet ge-upload.

Bij de publicatie van de Genealogy Reports zullen uiteraard wel de laatste versies van de FTM-bestanden worden gebruikt.

Iedereen kan op dit moment nog zonder te betalen beschikken over de volledige stambomen op onze website. Na het verkrijgen van een paswoord (voor een maand?) kan iedereen de Gedcom Files van de website downloaden. Met een genealogie programma beschikt men dan ook onbetaald over alle Genealogy Reports.

Francois dacht dat het niet mogelijk was dit te voorkomen.

Likeur

De Stichting neemt 5 liter af van de likeur.

Paul neemt contact op met een naamgenoot en destillateur in Purmerend over een etiket en vulfles voor de likeur.

Archief

Leo maakt een voorstel voor het archiveren op de Website van alle archiefmateriaal betreffende de Bijvoeten, met onder andere als gegevens:

· wat is het;

· bij wie wordt het bewaard;

· wie heeft het in eigendom.

Deze lijst zal vóór publicatie op de website rondgestuurd worden aan alle leden om hun eigen archiefmateriaal te registreren.

Volgende vergadering

De volgende vergadering zal worden gehouden op

zondag 1 september 2002 om 10.00 uur op het bedrijf van Michel in Hasselt. Zelfde adres als voorheen?

 

 

 

"
"


» Allemaal zien         » Dia voorstelling