Bijvoet & Byvoet Familie vzw (B&B Foundation)

Onze familie geschiedenis over de eeuwen heen

Artikelen

» Allemaal zien         » Dia voorstelling

Ledenvergadering 2007


Aanwezig waren de volgende leden en belangstellenden:

Michel Buyvoets, Doetinchem

Michel Bijvoet, Zolder

Louis Bijvoet, Hasselt        

Louk Bijvoet, Aerdenhout

Ulla Douqué, Aerdenhout

Olav Bijvoet, Castricum

Françoise Dessain, Castricum

Gert-Jan Buijvoets, Ootmarsum

Gerrit Buijvoets, Nutter

Frans Beelen, Lisse

Liesbeth Bijvoet, Lisse

Jules Cornet, Boskoop

Hans van Til, Boskoop

John Bijvoets, Haarlem

François Bijvoet, Uccle

Maria Bekkers, Amsterdam

Alwin Bijvoet, Hoevelaken

Dodo Dols, Hoevelaken

Kees Bijvoet, Alkmaar

Jacobus Bijvoet, Lommel

Leo Bijvoet, Bergschenhoek

Corry van den Broek, Bergschenhoek

Jan Bijvoet, Overveen

Els Luyten, Overveen

 

1. Opening

Leden en belangstellenden worden welkom geheten voor deze ledenvergadering van de Bijvoet & Byvoet Stichting in Restaurant Roozendaal te Overveen. De plaats Overveen werd dit keer als locatie voor de ledenvergadering gekozen omdat reeds in de 17e eeuw afstammelingen van Dierick Beyvoets hier zijn neergestreken als blekers en toen dit vak door de tijd achterhaald was zich in deze omgeving bekendheid verwierven als bloemisten.

In een powerpointpresentatie werd voorafgaand aan de ledenvergadering uitgebreid toegelicht hoe Hendrik en Lambert Bijvoet (kleinzoons van Dierick Beyvoets) vanuit Neerpelt via Alkmaar in Overveen zijn neergestreken.

Niet alle afstammelingen van Dierick Beyvoets zijn in “het vak” gebleven. Zo was Han Bijvoet een veelzijdig kunstenaar in de vorige eeuw en hij heeft ondermeer voor de nieuwe Sint Bavo in Haarlem vele kunstwerken vervaardigd. Ons lid Olav Bijvoet was zo vriendelijk om in de morgenuren van deze dag een rondleiding te verzorgen in de Sint Bavo langs de kunstwerken vervaardigd door zijn vader Han Bijvoet.

Voor een aantal foto;s van deze rondleiding door de nieuwe Sint Bavo klik hier.

Om de powerpointpresentatie op deze dag te bekijken klik hier.

 

2. Stichtingszaken

Andre Bijvoet onderzoekt momenteel de meest gunstige juridische vorm voor de Bijvoet & Byvoet Stichting i.o.. Formalisering van de stichting of vereniging is wenselijk; dit om het voortbestaan van ons genealogisch werk zoveel mogelijk te waarborgen. Afgesproken is dat het bestuur komend jaar een besluit zal nemen in deze kwestie. Verwacht wordt dat de volgende ledenvergadering een en ander afgehandeld kan worden.

 

3. Archiefonderzoek

Vorig jaar zijn de archieven in Hasselt door twee studenten geheel geïnventariseerd op het voorkomen van onze familienaam. Met name de zogenaamde gichten uit de 15e en 16e eeuw zijn geheel doorgenomen. Het aantal Buijyvoetsen genoemd in de archieven is indrukwekkend, maar familieverbanden zijn moeilijk te vinden. Toch is het wenselijk dit geïnventariseerde materiaal nader te onderzoeken. Het is nog steeds zo dat we te maken hebben met een viertal aparte stambomen met stamvaders in Neerpelt. Tussen deze stamvaders kan echter helaas nog geen bloedverwantschap worden aangetoond. Hoe het onderzoek verder moet is op dit moment nog niet duidelijk.

 

4. Website

Alwin Bijvoet heeft tot op heden veel werk verzet om onze website van de grond te krijgen en om te vormen tot een goed lopend geheel. Ook hier is het wenselijk om zorg te dragen voor continuïteit in professioneel onderhoud van de website. Met Alwin zullen de mogelijkheden nader worden onderzocht.

Vorig jaar is al geconstateerd dat de meeste leden niet snel “zomaar” de website bezoeken. Het blijft noodzakelijk leden te benaderen door middel van email en De Buijyvoets Bode. De 2e uitgave van De Buijyvoets Bode is alleen naar de leden gezonden. Besloten werd deze ook weer naar alle familieleden te zenden die we kunnen vinden in virtuele telefoonboeken en dergelijke.

 

5. Ledenadministratie

Bij het versturen van rekeningen voor de inning van de contributie is gebleken dat adressen van leden niet altijd meer kloppen. Ook waren een paar leden niet (meer) te vinden door het ontbreken van juiste emailadressen of telefoonnummers. In het verslagjaar is het gelukt hierin verbetering te brengen.

 

6. Volgende ledenvergadering

Als voorlopige datum voor de volgende ledenvergadering werd genoemd zondag 14-9-2008. Geconcludeerd kan worden dat het combineren van de ledenvergadering met een familie gerelateerd evenement voor herhaling vatbaar is. Suggesties tijdens de vergadering waren het KNMI te Den Bilt waar Dr. Herman Bijvoet jarenlang directeur is geweest en ook Friesland als bakermat van de familie Bijvoets (met een s) met vele koperslagers komt in aanmerking. Bedacht moet worden dat voor veel leden de afstand een bezwaar vormt. Goed beschouwd is ons stamdorp Neerpelt een ideale plaats om bijeen te komen.

Leden worden verzocht suggesties in te dienen op het algemene emailadres info@bijvoet.org .


"
"


» Allemaal zien         » Dia voorstelling