Bijvoet & Byvoet Familie vzw (B&B Foundation)

Onze familie geschiedenis over de eeuwen heen

Artikelen

» Allemaal zien         » Dia voorstelling

Familiebijeenkomst 2016 te Hechtel


Bij de familiebijeenkomst in Hechtel draaide alles om de groothandel in koloniale waren, opgericht door Antoon Bijvoet in 1833.

We kwamen al vroeg bij elkaar in de Don Bosco kapel te Hechtel waar een H. Mis werd opgedragen ter nagedachtenis van Antoon Bijvoet en zijn overleden nakomelingen. Na de mis werd een wandeling gemaakt door de Hechtelse duinen die eindigde bij de likeurstokerij Korhaan in het centrum van Hechtel.

Deze likeurstokerij is gebouwd op de resten van de oorspronkelijke fabriek van de groothandel van Byvoet die praktisch geheel weggebombardeerd werd in 1944. Luc Geukens, eigenaar van de likeurfabriek, ontving ons in het alleroudste deel waar in het plafond nog de kogelgaten waren te zien van de oorspronkelijke fabriek. Ook de oorspronkelijke goederenlift lift uit de 19e eeuw was er nog en werd ook nu nog gebruikt. Daarna kregen we een rondleiding door de likeurfabriek en werden in de gelegenheid gesteld om speciaal voor ons gestookte Bijvoetlikeur te proeven en te kopen. Op de fles was het orginele etiket aangebracht van Byvoet's Ouden Klaren. In de fabriek was ook nog een mooi klokkenmuseum ondergebracht dat ook veel belangstelling trok.

Een heerlijke lunch werd geserveerd in Ontmoetingscentrum De Schans, waaromheen diverse aktiviteiten.  We werden daar welkom geheten door de wethouder van Hechtel en zelfs de burgermeester kwam nog even langs om ons te begroeten. De Heemkring van Hechtel had in De Schans een tentoonstelling ingericht over het familiebedrijf in Hechtel. Michel, onze vice-voorzitter, gaf een powerpointpresentatie over het familiebedrijf en de daaruit voortvloeiende nevenbedrijven.
André vergastte ons op een welkome onderbreking met een quiz om na te gaan wie de slimste Byvoet van Hechtel zou zijn.
Laatste optreden was van onze voorzitter Leo Bijvoet. Hij leidde de ledenvergadering en zoals gebruikelijk beperkte hij zich tot de wettelijk voorgeschreven onderwerpen voor onze vereniging, de Bijvoet & Byvoet Familie v.z.w..
Wij verlieten de Schans, maar maakt in de tuin nog een prachtig mooie groepsfoto.

groepsfoto2016klein

Door op de foto te klikken kan deze in detail bekeken en eventueel gedownload worden.

Wederom wandelden we weer naar de Hechtelse duinen waar een zogenaamde zandtafel ons wachtte. Bijna niemand, behalve de autochtonen, wiaten wat een zandtafel was. Door de vele foto's die we later van deze verrassing ontvingen mag geconcludeerd worden dat we allen zeer aangenaam verrast waren. Het was een prachtig sluitstuk van een prachtige familiebijeenkomst.

Zandtafel

John, Michel en Noud Buijyvoets zonden ons foto's van deze familiebijeenkomst. Hieruit hebben we een presentatie vervaardigd die u kunt starten door op de foto te klikken.

startscherm familiebijeenkomst 2016

 Als de voorstelling start is het raadzaam
de besturingsknoppen linksonder te gebruiken

Last but not least heeft Noud Bijvoet van deze familiebijeenkomst in Hechtel de volgende video vervaardigd.

 

 


"
"


» Allemaal zien         » Dia voorstelling